viernes, 2 de febrero de 2007

Declaración de Silla

Els agricultors de Silla, representats pel Consell Agrari, la cooperativa “La Unió”, i els sindicats AVA i La Unió, reunits amb motiu de la participació en la Fira de Sant Sebastià, i després d’haver analitzat la situació crítica del camp, concretada en la crisi de la taronja, per la qual ja han manifestat el seu descontent i protesta; d’haver escoltat les paraules solidàries de l’alcalde en el discurs de l’acte inaugural de la Fira, així com la resposta positiva donada pel mateix Conseller d’Hisenda, i la bona acollida i comprensió que s’ha obtingut de la població en general, volen fer la següent Declaració:

DECLARACIÓ DE SILLA

1. L’agricultura valenciana ha tocat fons i els agricultors ja no podem continuar treballant i posant diners sense traure cap de benefici.
2. Els governs valencià, espanyol i europeu han de comprendre que la nostra crisi sols es pot solucionar si prenen mesures dràstiques i ràpides que asseguren uns preus per als nostres productes que garantisquen la compensació de costos més uns beneficis que permeten viure dignament als nostres agricultors.
3. La globalització hauria de ser entre països que mantinguen les mateixes prestacions socials (jornals i segurs socials), perquè d’altra manera els productes valencians no poden competir amb els del tercer món.
4. Els nostres governs han de procurar una eixida per als productes mediterranis, com fa centre-europa amb els seus, i els nord-americans. S’hauria d’obligar a les grans superfícies comercials a proporcionar i promocionar preferentment els nostres productes.
5. Finalment i mentre els governs decideixen entre deixar morir la nostra agricultura o salvar-la, clamem perquè de manera immediata els govern de Madrid i de València es posen d’acord i aproven mesures d’ajuda als agricultors valencians i en concret demanem la condonació de les declaracions de renda als agricultors valencians.

Silla, 20 de gener de 2007 (Fira de Sant Sebastià)

1 comentario:

Anónimo dijo...

Lo que tienen que hacer los agricultores, es sacar el dinero de sus arcas ganado durante todos estos años atrás. Ahora que las pintan flacas todo es un lloro.

Lo que no es normal, es que un agricultor piense que con 25 o 30 hanegadas se puede ganar el suficiente dinero como para vivir bien.
Que dejen de ver las películas de vaqueros de las 15:30 y que curren un poco más. Yo trabajo en una fábrica 10 horas al día durante 5 días a la semana y no lloro tan to.

Sentido común