jueves, 24 de mayo de 2007

SILLA

ELS ALCALDABLES DEL BLOC DE L'HORTA SUD ES COMPROMETEN EN LA DEFENSA DE L'ALBUFERA
Gavinet de premsa del BLOC de Silla

El secretari general del Bloc, Enric Morera i els caps de llista de l’Horta Sud visitaren ahir diumenge el parc natural de l’Albufera per mostrar el seu compromís amb el medi ambient. El punt de trobada va ser la Plaça del Poble de Silla, una localitat on el BLOC ha tingut l’alcaldia durant esta legislatura i ha apostat per un model sostenible de creixement i en total respecte al Parc Natural.
Els candidats i les candidates es traslladaren al port de Silla i des d’este paratge natural i tradicional van manifestar el compromís del Bloc de l’Horta Sud per l’Albufera i el medi ambient. El secretari general del Bloc Enric Morera destacà les propostes per la recuperació i conservació del parc natural com són ficar en marxa un Pla de Recuperació Integral de l’Albufera que suposarà acabar amb els vessaments contaminants, protegir els aqüífers, aplicar la Directiva Marc de l’Aigua i garantir de participació ciutadana en la gestió del parc natural (científics, regants, caçadors, pescadors, ecologistes... teixit social).
Tot açò es produïa ahir en Silla, emmarcada en una comarca cada vegada més urbanitzada i on l’horta i els entorns naturals estan en recessió i s’arriba a casos extrems com el del Nou Mil·leni de Catarroja, d’entre altres. És per això que Enric Morera va insistir en la necessitat d’aplicar mesures basades en la racionalitat dels recursos a l’hora de planificar urbanísticament el territori i molt més en les localitats que, com Silla, hauran de definir el pla general d’ordenació urbana en els pròxims anys.
A esta trobada del Bloc de la comarca van assistir els candidats Vicent Forment, d’Alaquàs; Montserrat Reynal, d’Alcàsser; Carles Andrés, d’Aldaia; Reme Navarro de Benetússer; Jesús Monzó, de Catarroja; Vicky Gallego, de Massanassa; Santi Rosado, de Mislata; Pep Val, de Paiporta; Artur Hernàndez, de Picassent; Josep Lluís Pitarch, de Silla; Ferran Baixauli, de Sedaví; Sento Beguer, de Torrent i Josep Manel Moret, de Xirivella. Per motius d’agenda política no van poder assistir a la trobada però si que van fer arribar el seu compromís pel medi ambient els candidats del Bloc d’Albal, Xavi Navarro, d’Alfafar Pere Tercero, de Picanya Paco Martínez i de Quart de Poblet Xavi Torres.

BLOC JOVE: APUJA'T AL BUS DE LA MARXA, APUJA'T AL BLOC!
per Laia Perales, candidata n. 8

Quan escoltem les estadístiques dels accidents de trànsit se’ns posa la pell de gallina en observar que més de la meitat d’aquestos es produeixen sota la influència de l’alcohol i les drogues. Amb açò, cada vegada està més clar que la barreja de festa, alcohol i conducció és una opció terrible. Tots ho sabem, però per desgràcia molts joves no tenim alternatives de transport nocturn, amb la qual cosa hem de triar, entre conduir o fer ús de la nostra llibertat de consum d’alcohol.
No es tracta només d’això. És que amb la nova legislació, excessivament estricta amb els nivells d’alcohol, no podem beure més que una canya de cervesa o d’un got de vi durant una nit de festa i això no és realista. I tot i que no és realista, ens pareix normal que es prenguen aquestes mesures radicals per tal de pal·liar la mortaldat en accidents de trànsit (no com al senyor Asnar, que s’entossudix en fer apologia de l’alcoholisme irresponsable). Però d’altra banda, no podem entendre perquè aquestes mesures no van acompanyades d’una major oferta de mobilitat nocturna.
Per tot això, què vos sembla si creàrem una línia d’autobús nocturna que unira les principals zones d’oci? Per exemple, que anara des dels pubs d’Alcàsser, passant pels Quatre Camins de Silla, i s’enfilara cap als de Beniparrell, Albal i Massanassa, etc i acabara al Barri del Carme de València. Volem que Silla encapçale un gran acord comarcal per la Joventut que implique tant les empreses hostaleres (pubs, discoteques i bars) així com els Ajuntaments de l’Horta Sud.
Al BLOC JOVE apostem per la nostra mobilitat i per suposat, perquè aquesta siga segura. Per un oci sense riscos, ni accidents, ni multes: Apuja al bus de la marxa, apuja’t al BLOC!

Ex-militantes de EU escenifican un cortejo fúnebre por las calles de Silla para pedir el voto al PSPV
hortanoticias.com

Ex-militantes de EU de Silla, expulsados por la dirección del partido, iniciaron el martes una ‘campaña electoral’ para pedir el voto para el PSPV con un ataúd con una inscripción en la que reclamaban el voto para los socialistas “para recuperar Silla”.


Los manifestantes recorrieron las calles más transitadas de la localidad ante la mirada atónita de los vecinos y vecinas. Los hechos fueron denunciados ante la Policía Local.
Esta denuncia provocó que este miércoles de nuevo los manifestantes salieran a la calle con el cortejo fúnebre de nuevo, pero esta vez sin alusiones al PSPV. Los expulsados de EU expresaron que hoy jueves volverían a salir por el mercado con el ataúd para defender sus ideas.
Los hechos provocaron la respuesta de la edil socialista Roser Saborit, que acompañada por las dos primeras candidatas del PSOE a las próximas elecciones municipales Ana Manrique y Josefa Barrera, se personaron en el registro de entrada del ayuntamiento para presentar la repulsa y denuncia a esta manera de pedir el voto para el PSOE.
Saborit denunció los hechos al considerar que “puede herir la sensibilidad de muchas personas, tanto desde el punto de vista religioso como político y por con eso sólo conseguirían perjudicar electoralmente al partido”, según informe policial.
Por su parte la edil y candidata de EU Teresa Badenes, declaró que “este monstruo lo ha creado y alimentado el PSOE local y estas son las primeras consecuencias, acabará devorándoles y lo peor está por venir”.

Levante-emv
Enlace a las noticias de elecciones en formato PDF
Las Provincias
El PP exhibe músculo con el mitin más multitudinario de Rajoy en toda la campaña
"Esto no es Montecarlo, aquí la gente se levanta para ir a trabajar"
Un voto=0,64 euros
El Supremo equipara otravez valencianoy catalán
CSI-CSIF ante el 27-M
¿De qué sirven los mítines?
El Pais
La campaña se crispa en la recta final
El PSPV acusa al PP de usar el Consell para tapar escándalos
El Supremo no acepta el recurso de la Generalitat contra el memorando sobre las lenguas oficiales
hortanoticias.com
Pla quiere recuperar el Consell Metropolità de l’Horta para potenciar la toma de decisiones "compartidas"

6 comentarios:

Plataforma ciudadana dijo...

Vull veure a Enric Morera en el concurs de monòlegs de Canal 9

Anónimo dijo...

¿Qué clase de gente ha acogido el PSOE de Silla en sus listas? Un ataúd! cuando lo vi yo misma el jueves pasado en el mercado no daba crédito. Qué mal gusto... Pero claro un loco como Baixuli sólo puede acoger a gente igual o más loca que él. Espero que no gobiernen

Anónimo dijo...

de pesimo gusto, lo q hacen, los q los amparan ahora, y los q lo hicieron antes.
lo q se hace x chupar del bote

Anónimo dijo...

Doncs no em pareix tan greu el del taüt. L'única cosa que s'estava parodiant, és la mort del cuatripartito.
Perquè el que sí que és vergonyós, és que gent de tota classe d'ideologia s'unisca en minories per a governar un poble de majoria d´esquerrà. Això sí que és xuplar del pot.
I al marge d'este comentari. Fet en falta en aquest blogg el combat de boxa que es va celebrar en l'escala de l'ajuntament de Silla entre dos regidors de Silla per la disputa de la divisió d'uns terrenys. ¿que no interessa eixa notícia?
Sóc socialista, i no sé si Paco i els "seus" volen xuplar del pot quan governen, però vist el que s'ha fet durant estos huit anys val la pena provar.

finestra dijo...

Pues sea o no de nuestro agrado es loable que la oposición no deje indiferente a la población. Más loable será si acompañan estos actos con propuestas reales y posibles y sí les toca que las lleven a cabo.
Y sí hay algunos que quieren seguir formando parte del pleno de ayuntamiento, y hay otros que los hemos conocido en varias listas de diferentes partidos a lo largo de varias legislaturas; esas personas respetando su cambio de posturas, sí que se agarran a querer por todos los medios seguir figurando, a ellos-as sí que debemos pedir responsabilidades ya que demuestran que priman su intereses personales sobre los de la población.
Y no olvidemos que todos quieren ganar y seguir el mayor tiempo posible gobernando y si no es posible en la oposición.
En fin mejor ver que los "políticos" de nuestro pueblo son personas activas que no meros representantes burocráticos.

icaro dijo...

Ale, un examen detallado de los partidos políticos en http://icaro.weblogs.us

:)